El director de Ràdio DOS 84 rep la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament, l’Hostalriquenc Il·lustre

Ràdio DOS 84, va néixer a Hostalric l’any 1984 i des de llavors ha estat director de forma ininterrompuda Salvador Martí, qui s’ha dedicat d’una forma constant i sostinguda a donar forma i contingut a l’emissora municipal.

Lliurament de la distinció d'Hostalriquenc Il·lustre a Salvador Martí
Lliurament de la distinció d’Hostalriquenc Il·lustre a Salvador Martí

L’alcalde d’Hostalric, Josep Frias, ha destacat en el seu parlament que “fem aquest reconeixement a Ràdio DOS 84, però tots els projectes vius tenen una ànima al darrera i en aquest cas l’ànima és Salvador Martí. Més de 30 anys de ràdio a Hostalric que han passat per tots els estats possibles: clandestins, il·legals, legals… Però vull destacar que aquestes tres dècades de ràdio no només han servit per fer ràdio, que ja seria prou important, sinó que les nostres generacions tots portem records de moments a casa d’en Salvador, lloc on està instal·lada la ràdio, un detall més de com ha estat i és d’important la ràdio per a ell. Hem anat per acompanyar amics que feien un programa o participant del mateix. La ràdio ha estat el punt de trobada de molts joves, ha donat veu a les entitats locals i segur que també ha ajudat a superar la timidesa a persones que davant d’un micròfon han aprés a alliberar-se de les seves pors. Sou uns dignes mereixedors d’aquest reconeixement’.

Lliurament de la distinció d'Hostalriquenc Il·lustre a Salvador Martí
Lliurament de la distinció d’Hostalriquenc Il·lustre a Salvador Martí

Per la seva banda, Salvador Martí, ha repassat aquests 30 anys de ràdio. Ha parlat de com l’emissora ha anat creixent i s’ha anat adaptant als temps que li ha tocat viure en cada moment. Ha agraït els suports rebuts per part de les entitats, dels treballadors de l’Ajuntament, les locutores i locutors, els tècnics de so, als col·laboradors i als oients “unes col·laboracions que han fet gran la ràdio i la vila”. El director de Ràdio DOS 84 ha fet un agraïment molt especial a un dels col·laboradors que gairebé sempre ha estat a la ràdio “fa molts anys, en José Pedro va plantejar-me que volia fer ràdio i això per a mi va ser un gran repte a causa de la seva discapacitat. La ràdio li va donar una oportunitat i ell l’ha sabut aprofitar. Un reconeixement molt especial per a ell”. Salvador Martí també ha volgut recordar els col·laboradors que ja no hi són i que van deixar petjada i ha destacat els bons moments viscuts des de la ràdio amb els esports, les activitats socials o  les lúdiques que s’han fet a la vila, assegurant que “la força de la gent ha donat i dóna vida a la ràdio”.

Aquests guardons es concedeixen des de l’any 2013 de manera bianual, coincidint amb la Festa Major d’Hostalric.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s